Webfejlesztő

Webfejlesztő

Webfejlesztő
Szakképesítés

> JELENTKEZÉSI LAP <

 

A webfejlesztő képzés célja:

Léteznek olyan munkakörök és feladatok a szoftverfejlesztés területén, melyek technikusi szintű ismereteket igényelnek, de ellátásukhoz a szoftverfejlesztő technikus alapképzés során megszerzett ismereteken túl további speciális tudásra és készségekre van szükség. A webfejlesztő képzés során ezeket az ismereteket és gyakorlati készségeket szerezhetik meg a már végzett szoftverfejlesztő technikusok, de a képzés nyitva áll azok számára is, akik hasonló szintű programozási ismereteket önállóan vagy más képzések során szereztek meg.

A tanfolyamba történő bekapcsolódás feltételei:

  • érettségi

A webfejlesztő képzésre történő jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A webfejlesztő képzés zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres kitöltése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban BIZONYÍTVÁNY szerezhető a szakképesítéshez előírt feltételek teljesítése után.

A webfejlesztő képzés során megszerezhető készségek, képességek:

  • Weboldalakat hoz létre és szerkeszt a HTML5 nyelv alapvető és szemantikus elemeinek felhasználásával.
  • Interaktív weboldalakat és egyszerűbb webes alkalmazásokat hoz létre JavaScript nyelv vagy JavaScript keretrendszer segítségével.
  • Szerveroldali renderelést (SSR) használó kliens és szerver funkciókat egyaránt biztosító alkalmazást készít.

A webfejlesztő szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

A napjainkban készülő szoftverek túlnyomó többsége ma már webes környezetben működik, ezért napjainkban egyetlen programozó vagy szoftverfejlesztő sem nélkülözheti a webes technológiák ismeretét A webfejlesztö legalább technikusi szintű tudással és készségekkel rendelkező szoftverfejlesztő, aki általános programozási tudásán felül képes webes környezetben működő alkalmazások fejlesztését elvégezni. Önállóan képes egyszerűbb vagy közepesen komplex webes alkalmazás teljes kivitelezésére, beleértve a szerveroldali komponens (backend) elkészítését, a kliens oldali komponens (frontend) programozását, illetve a kapcsolódó adatbázis-kezelési séma kialakítását.

Megnevezése: webfejlesztő
Ágazat megnevezése: Informatika és távközlés ágazat
KEOR kód: 0613 Szoftverek és alkalmazások fejlesztése és elemzése

Kérdésed van? Segítünk!

Csak előbb kattints ide.