Ultrahangos anyagvizsgáló (UT1-2)

Ultrahangos anyagvizsgáló (UT1-2)

Nyilvántartásba vételi szám: B/2020/000617
Ultrahangos anyagvizsgáló (UT1-2)
Anyagvizsgáló képzés

A már nem hallható frekvenciatartományba eső hang, az ultrahang alkalmazása újabb módszert adott a roncsolásmentes anyagvizsgálatban: az ultrahang segítségével vizsgálni lehet az anyag belsejében előforduló folytonossági hiányokat. Erre az ultrahangot a különleges fizikai tulajdonságai az anyagban (egyenes vonal mentén, az anyagra jellemző sebességgel terjed, határfelületekről visszaverődik) teszik alkalmassá.

A nagyfrekvenciájú hanghullámok (ultrahang) a fémekben alig gyengülve, mint irányított sugarak haladnak, azonban határfelülethez érve visszaverődnek. Az ultrahangos anyagvizsgálatban használatos frekvencia tartománya 0,25 MHz - 15 MHz között van. Az ultrahanghullámok előállítására és érzékelésére több lehetőség van. A piezoelektromos anyagokban az energia elektrosztatikus és mechanikus formában tárolódik és a mechanikus deformáció, pl. nyomás hatására elektromos feszültség keletkezik, illetve elektromos feszültség hatására mechanikus deformáció lép föl.

A képzés során megszerezhető ismeretek:

Történet; Fogalmak; Fizika; Termékekkel kapcsolatos NDT ismeretek; Készülékismeretek; Vizsgálati utasítások; Vizsgálatok; Értékelés; Jegyzőkönyvvezetés; Minősítések; Fejlesztés; Gyakorlat.

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok
(a tanfolyam kezdésekor kitöltve kérjük hozza magával):

A tanfolyam helye:

HIDRA Felnőttképző Központ Kft.; 1108 Budapest, Harmat utca 208.

Gyakorlati, elméleti vizsga ideje, helyszíne:

Egyeztetés alapján

Vizsgaszervezők:

Kattintson ide a részletek megtekintéséhez.

Közeli szálláshelyek:

Kattintson ide a részletek megtekintéséhez.


Elérhetőségek

Lantos Nikoletta

Anyagvizsgáló képzésszervező

anyagvizsgalo@hidrakepzes.hu
+36-20-952-5819
+36-1-426-0349
1108 Budapest, Harmat utca 208.