Ruházati eladó

Ruházati eladó

Nyilvántartásba vételi szám: B/2020/000617
Azonosító szám: 04163007
Nincs kép feltöltve
Szakképesítés

Pocsai Istvánné Edit (Budapest, Debrecen): oktatas@hidrakepzes.hu; +36-20-912-8032

Pocsai Petra (Budapest): pocsai.petra@hidrakepzes.hu; +36-70-855-1201

Fehér-Strausz Tünde (Kecskemét): strausz.tunde@hidrakepzes.hu; +36-20-912-8011

 

>>>> JELENTKEZÉSI LAP <<<<

 

AKCIÓ! Ha a ruházati eladó képzés mellett üzletvezető képzésre is jelentkezik, a két képzés díja együtt 160.000 forint helyett csak 140.000 forint!!

 

A ruházati eladó képzés célja:

A ruházati eladó az áruk jellemzőinek figyelembevételével mennyiségileg és minőségileg átveszi, szakszerűen tárolja az árut. Előkészíti a ruházati termékeket értékesítésre, szakszerűen hajtogat, sodor. Elhelyezi az árun az árucímkéket, az áruvédelmi eszközöket, az aktuális fogyasztói árakat. Esztétikusan, az új trendek, szabályok figyelembevételével kihelyezi a termékeket az eladótérben. Segíti a vevőt a megfelelő méret, szín és fazon kiválasztásában stílusának és az aktuális divatnak megfelelően. Tájékoztat a termékekhez kapcsolódó használati, viselési, kezelési jellemzőkről, és a kapcsolódó szolgáltatásokról. Igény szerint csomagol, díszcsomagot készít. Külső/belső dekorációt készít/készíttet az aktualitásnak megfelelően.

A ruházati eladó tanfolyam bekapcsolódás feltételei:

  • alapfokú iskolai végzettség
  • egészségügyi alkalmasság

Ruházati eladó képzés jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

Készségek, képességek:

  • Tárolja és előkészíti az értékesítésre a konfekció-, kötött-, fehérnemű és divatáru termékeket, kiegészítő termékeket.
  • Ismeri a használatos öltözködés kultúra alapvető szabályait, a kiegészítő termék választékot, szolgáltatásokat, alternatív megoldásokat.
  • Ismeri a ruházati termékekhez kapcsolódó címkék, tájékoztatók tartalmát, áruvédelmi eszközöket.

A ruházati eladó képzés zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres elvégzése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban BIZONYÍTVÁNY szerezhető a szakképesítéshez előírt feltételek teljesítése után.

A ruházati eladó szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

A szakmai képzés a munkaerő-piaci kereslet kielégítésére törekszik, a ruházati eladó szakmai képzés az ágazatban lévő hiányt elégít ki. A ruházati eladónak számos olyan tulajdonsággal kell rendelkeznie amelyek bevonzzák, illetve megtartják a vásárlókat. Éppen ezért tökéletesen ismernie kell a termékeket, a jellemzőiket, az aktuális divat trendeket, márkákat és a kapcsolódó szolgáltatásokat. Munkájából adódóan több területen is felelősséget kell vállalnia. Aki megfelelő szakképzésben részesül, magabiztosan helyt tud állni a munkakörében

Megnevezése: Ruházati eladó
Ágazat megnevezése: Kereskedelem
KEOR kód: 0416