Radiográfiai anyagvizsgáló (RT1-2)

Radiográfiai anyagvizsgáló (RT1-2)

Nyilvántartásba vételi szám: B/2020/000617
Radiográfiai anyagvizsgáló (RT1-2)
Anyagvizsgáló képzés

A képzés célja:

A résztvevők megismerjék és alkalmazzák az MSZ EN ISO 9712 Nemzetközi Szabvány szerinti roncsolásmentes radiográfiai anyagvizsgálat ismereteit, képesek legyenek a különböző felületeken található hibák feltárására, mérésére, az eredmények jegyzőkönyvezésére.
Az ipari radiográfia azaz a radiográfiai vizsgálat (RT eljárás) ionizáló elektromágneses sugárzást használ a tárgyak vizsgálatára.
A radiográfia célja szigorúan a megtekintés. Ez a módszer az anyagok rejtett hibáinak felkutatására szolgál, a rövid hullámhosszú elektromágneses sugárzás, röntgen- és gamma-sugárzás (γ) tulajdonságainak felhasználásával. Gamma sugárforrásokat, leggyakrabban Iridium-192-t (Ir192) és Cobalt-60-at (Co60) használnak különféle anyagok vizsgálatára.
A radiográfia túlnyomó többsége nyomás alatti csövek, nyomástartó edények, nagy kapacitású tárolóedények, csővezetékek és egyes szerkezeti varratok hegesztéseinek vizsgálatára és osztályozására szolgál.
Ipari radiográfusok bármilyen szilárd, lapos anyagot (falakat, mennyezetet, padlót) vagy bármilyen üreges, hengeres vagy gömb alakú tárgyat tudnak radiográfiai vizsgálattal vizsgálni. A módszert különféle termékterületekre használják, beleértve az öntvényeket (termékterület: c), kovácsolt (termékterület: f) és hegesztéseket (termékterület: w) anyagokat.

A képzés során megszerezhető ismeretek:

Történet; Fogalmak; Fizika; Termékekkel kapcsolatos NDT ismeretek; Készülékismeretek; Vizsgálati utasítások; Vizsgálatok; Értékelés; Jegyzőkönyvvezetés; Minősítések; Fejlesztés; Gyakorlat.

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok
(a tanfolyam kezdésekor kitöltve kérjük hozza magával):

A tanfolyam helye:

HIDRA Felnőttképző Központ Kft.; 1108 Budapest, Harmat utca 208.

Gyakorlati, elméleti vizsga ideje, helyszíne:

Egyeztetés alapján

Vizsgaszervezők:

Kattintson ide a részletek megtekintéséhez.

Közeli szálláshelyek:

Kattintson ide a részletek megtekintéséhez.


Elérhetőségek

Lantos Nikoletta

Anyagvizsgáló képzésszervező

anyagvizsgalo@hidrakepzes.hu
+36-20-952-5819
+36-1-426-0349
1108 Budapest, Harmat utca 208.