Műszaki eladó

Műszaki eladó

Műszaki eladó
Szakképesítés

> JELENTKEZÉSI LAP <

 

 

AKCIÓ! Ha a műszaki eladó képzés mellett üzletvezető képzésre is jelentkezik, a két képzés díja együtt 160.000 forint helyett csak 140.000 forint!!

 

A műszaki eladó képzés célja:

Ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működtetésével kapcsolatos eladói feladatokat. Közreműködik a műszaki cikkek megrendelésében, mennyiségi és minőségi átvételében, a készletek kezelésében, az értékesítésre történő előkészítésben és az eladótéri kihelyezésben. A műszaki cikk fizikai, technológiai és funkcionális előnyei alapján ajánlásokat tesz. Ismerteti a műszaki cikkek kezelését. Szakszerűen használja a pénztárgépet és a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket.

A műszaki eladó tanfolyam bekapcsolódás feltételei:

  • alapfokú iskolai végzettség
  • egészségügyi alkalmasság

Műszaki eladó képzés jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

Készségek, képességek:

  • Ismeri a műszaki cikkek széles skáláját, jellemzőit, minőségi követelményeit, a selejtezés szabályait és dokumentumait.
  • Az online rendelt árukat komissiózza és expediálja.
  • Ismeri az áruforgalmi folyamatot, az árubeszerzés fogalmát, helyét az áruforgalmi folyamatban, és a kapcsolódó tevékenységeket.

A műszaki eladó képzés zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres elvégzése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban BIZONYÍTVÁNY szerezhető a szakképesítéshez előírt feltételek teljesítése után.

Az műszaki eladó szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

A hazai műszakicikk-piac folyamatosan átalakulóban van, és keresi a lehetőségeket. A technológia robbanásszerű fejlődésével és a fogyasztói igények alakulásának megfelelően a kereskedelmi egységek kínálatukat évről évre bővítik, hiszen az a tapasztalatuk, hogy a korszerű, jó minőségű termékek mellett egyre nő a kereslet nem mindennapi, különleges termékek iránt is. Ezzel párhuzamosan a webes kereskedelem előretörése arra ösztönözte a hagyományos üzleteket, hogy megteremtsék annak a lehetőségét, hogy a vevő a weben kinézett terméket megtekintse a boltban, az eladótól (szakembertől) kérdezzen és megismerve a terméket döntsön a vásárlásról.

Megnevezése: Műszaki eladó
Ágazat megnevezése: Kereskedelem
KEOR kód: 0416

Kérdésed van? Segítünk!

Csak előbb kattints ide.