Mágneses anyagvizsgáló (MT1-MT2)

Mágneses anyagvizsgáló (MT1-MT2)

Nyilvántartásba vételi szám: B/2020/000617
Mágneses anyagvizsgáló (MT1-MT2)
Anyagvizsgáló képzés

A képzés célja:

A résztvevők megismerjék és alkalmazzák az MSZ EN ISO 9712 Nemzetközi Szabvány szerinti roncsolásmentes mágneses anyagvizsgálat ismereteit, képesek legyenek a különböző felületeken található hibák feltárására, mérésére, az eredmények jegyzőkönyvezésére.
A mágnesporos vizsgálat (MT eljárás) egy roncsolásmentes vizsgálati módszer, melyet a felületi és felületközeli hibák kimutatására használnak. A vizsgálat gyorsan és viszonylag egyszerűen alkalmazható, a felület előkészítése pedig nem igényel annyi előkészületet, mint más NDT (Non-destructive testing) módszerek esetében.
Ezek a jellemzők a mágnesporos vizsgálatot az egyik legszélesebb körben használt roncsolásmentes vizsgálati módszerré teszik.
Az mágnesporos vizsgálat a vasreszelékhez hasonló mágneses részecskéket és mágneses mezőt használ az vizsgált darab hibáinak felkutatására.
Az hátránya, hogy a vizsgált alkatrésznek ferromágneses anyagból kell készülnie (például vasból, nikkelből, kobaltból vagy ezek ötvözetéből). A módszert különféle termékterületekre használják, beleértve az öntvényeket (termékterület: c), kovácsolt (termékterület: f) és hegesztéseket (termékterület: w) anyagokat.

A képzés során megszerezhető ismeretek:

Történet; Fogalmak; Fizika; Termékekkel kapcsolatos NDT ismeretek; Készülékismeretek; Vizsgálati utasítások; Vizsgálatok; Értékelés; Jegyzőkönyvvezetés; Minősítések; Fejlesztés; Gyakorlat.

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok
(a tanfolyam kezdésekor kitöltve kérjük hozza magával):

A tanfolyam helye:

HIDRA Felnőttképző Központ Kft.; 1108 Budapest, Harmat utca 208.

Gyakorlati, elméleti vizsga ideje, helyszíne:

Egyeztetés alapján

Vizsgaszervezők:

Kattintson ide a részletek megtekintéséhez.

Közeli szálláshelyek:

Kattintson ide a részletek megtekintéséhez.


Elérhetőségek

Lantos Nikoletta

Anyagvizsgáló képzésszervező

anyagvizsgalo@hidrakepzes.hu
+36-20-952-5819
+36-1-426-0349
1108 Budapest, Harmat utca 208.