Molnár

Molnár

Molnár
Szakképesítés

Pocsai Istvánné Edit (Budapest, Debrecen): oktatas@hidrakepzes.hu; +36-20-912-8032

Pocsai Petra (Budapest): pocsai.petra@hidrakepzes.hu; +36-70-855-1201

Fehér-Strausz Tünde (Kecskemét): strausz.tunde@hidrakepzes.hu; +36-20-912-8011

 

>>>> JELENTKEZÉSI LAP <<<<

 

A molnár képzés célja:

Ismeri és működteti a malomban az őrlésre történő előkészítés {halmaztisztítás, felülettisztítás, kondicionálás (nedvesítés, pihentetés)} gépeit, berendezéseit. Az őrlésre előkészített gabonát átadja az őrlőüzemrésznek. Működteti az őrlőberendezéseket, hengerszékeket, ismeri az aprítás folyamatát, elméleti hátterét. A keletkező őrlemények szétszitálását elvégzi több frakcióra történő bontással. Képes különböző szitakereteket összekapcsolni. Ismeri a malmi folyamatábrák jelképeit, a teljes malmi technológia folyamatát, átlátja a gabona átvételétől, az őrlésre történő előkészítésen, őrlésen, szitáláson, daratisztításon át egészen a késztermékig. Képes a malomban található gépek, berendezések elindítására, leállítására, szabályozására megfelelő technológia sorrendben történő összekapcsolására. Használja a gépekhez, eszközökhöz rendelt szoftvereket, elvégzi a számítógépes adminisztrációt. Betartja a különböző higiéniai, élelmiszer-biztonsági, munkavédelmi, környezeti előírásokat. Képes csapatmunkában dolgozni.

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele:

  • Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmasság

A molnár oktatásra jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A molnár tanfolyam zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres elvégzése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban dísznövénykertész BIZONYÍTVÁNY szerezhető a dísznövénykertész szakképesítés előírt feltételeinek teljesítése és a molnár vizsga után.

A molnár szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

Az őrlő malmászat során előállított lisztek, darák alapvető élelmiszerek. A belőlük készült termékeket a magyar társadalom minden nap fogyasztja. Ezek folyamatos, magas minőségben történő gyártásához nélkülözhetetlenek a megfelelő végzettséggel rendelkező szakemberek. Ezen szakmailag hozzáértő emberek száma az utóbbi időszakban megfogyatkozott, miközben a jó minőségű liszt iránti igény nőtt, mint a fogyasztók, mint a nagy mennyiségben liszt felhasználó iparágak esetében. A sütőipar, a száraztészta gyártás, a lisztalapú édesipari termékek gyártói igénylik a jó minőségű, speciális liszteket. Ezen lisztek esetében a legfontosabb a kiegyenlített (mindig állandó, magas) minőség, melyet csak a megfelelő szakmai képesítéssel rendelkező személy tud biztosítani.

Megnevezése: Molnár
Ágazat megnevezése: Mezőgazdaság és erdészet ágazat
KEOR kód: 0721

Vizsga és bizonyítvány

Vizsga és bizonyítvány

Azoknál a képzéseknél ahol a képzési program előírja, egy házi tudásfelmérésre kerül sor. Ennek sikeres teljesítése után egy tanúsítványt állítunk ki. Ha a képzési program nem írja elő a házi tudásfelmérőt, akkor a tanúsítványt a tanfolyam sikeres elvégzése után kiállítjuk. Ezt követően, ezzel a tanúsítvánnyal már fogadnak a vizsgaközpontok, ahol sikeres vizsga után bizonyítványt kapsz. A vizsgajelentkezéssel kapcsolatos teendőidben intézményünk teljeskörű segítséget nyújt. A vizsga árát a tanfolyam díja nem tartalmazza.

Kérdésed van? Segítünk!

Csak előbb kattints ide.