Logisztikus

Logisztikus

Logisztikus
Szakképesítés

> JELENTKEZÉSI LAP <

 

A Logisztikus képzés célja:

A logisztikus szakképesítéssel betölthető munkakörökhöz, foglalkozásokhoz szükséges ismeretek és kompetenciák elsajátíttatása, továbbá a résztvevők felkészítése a szakképesítés megszerzésére irányuló független akkreditált képesítő vizsgára, melynek sikeres teljesítése esetén államilag elismert Logisztikus képesítő bizonyítványt kapnak. A logisztikus tevékenyen részt vesz a logisztikai folyamatokban, ismeri és az ellátási lánc öszszes szintjén alkalmazza a logisztikai szolgáltatások működéséhez szükséges műveleteket és számításokat. Ismeri a beszerzési logisztikai terület folyamatait, képes kapcsolatot tartani a beszállítókkal, az általuk nyújtott beszállítási szolgáltatásokat értékeli, amelyek alapján megrendeli a szükséges terméket, szolgáltatást.

A logisztikus tanfolyam bekapcsolódási feltételei:

  • Érettségi végzettség
  • Egészségügyi alkalmasság

A logisztikus oktatásra jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A logisztikus tanfolyam zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres kitöltése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban logisztikus BIZONYÍTVÁNY szerezhető a szakképesítés előírt feltételeinek teljesítése és a vizsga után.

Készségek, képességek:

  • Tisztában van az ellátási lánc fogalmával, szereplőivel és saját feladataival az ellátási láncban.
  • Ismeri a vállalat működésével kapcsolatos szükségletek felmerülési helyét, az adatok gyűjtésének módját.
  • Elemzi a gyártóeszközök teljes eszközhatékonysági mutatóját (OEE).
  • Termeléssel, munkaerőszükséglettel kapcsolatos számításokat végez.
  • Ismeri a minőségirányítás különböző rendszereit, azok célját, jellemzőit és módszereit.
  • Elosztási szükséglettervezést végez.
  • Összegyűjti és dokumentálja a gyártási folyamatok logisztikai költségeinek adatait, és képes rendszerezni azokat.

A logisztikus szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

A logisztika a nemzetgazdaság minden területén fontos szerepet játszik. Hatékony működése elengedhetetlen a versenyképesség javításában, a termelés volumenének emelésében, a kereskedelem gyors és pontos lebonyolításában. A logisztikai munkatársak nagyon széles spektrumú területen dolgoznak, gazdasági áganként eltérő követelményekkel és feltételekkel. A vállalatok főtevékenységének mindenoldalú logisztikai biztosításával hozzájárulnak a vállalat sikeres működéséhez, hiányuk vagy nem elégséges szintű működésük jelentős gazdasági hátrányt okozhat. A logisztikus a munkaerő-piacon keresett szakember.

Megnevezése: Logisztikus
Ágazat megnevezése: Közlekedés és szállítmányozás
KEOR kód: 1041

Kérdésed van? Segítünk!

Csak előbb kattints ide.