Junior Fullstack API fejlesztő

Junior Fullstack API fejlesztő

Junior Fullstack API fejlesztő
Szakképesítés

> JELENTKEZÉSI LAP <

 

A Junior Fullstack API fejlesztő képzés célja:

A Junior Fullstack API fejlesztő a szoftverfejlesztés munkaterületen belül egy speciális munkakört képvisel. Munkája során elvégzi a Junior frontend fejlesztő munkakör minden jellemző feladatát (képes létező API-k kliens-oldali használatára, tesztelésére) A fentieken felül:

● Saját fejlesztésű API-kat tervez és megír.

● Használja a RESTful alapú API szabványokat, valamint az azon alapuló API-tervezés és dokumentáció-generálás folyamatát és eszközeit.

● Elvégzi a szolgáltatásokhoz és erőforrásokhoz való hozzáférés jogosultságokhoz kötött szabályozását.

● Tisztában van a NoSQL megoldások alapvető fajtáival és használati módjaival, tisztában van azok előnyeivel és hátrányaival. A NoSQL megoldásokat célszerűen alkalmazza.

● Ismeri a konténerizációs technológia előnyeit, és képes annak segítségével az API-t kiszolgáló és felhasználó alkalmazásokat publikálni.

 

A Java Fullstack API fejlesztő tanfolyam bekapcsolódás feltételei:

  • középfokú iskolai végzettség
  • szakmai előképzettség: 06134004 Junior frontend fejlesztő szakképesítésben meghatározott szakmai kompetenciák megléte a végzettségről szóló tanúsítvánnyal, vagy ennek hiányában, a képző által szervezett előzetes szintfelmérő vizsga sikeres teljesítésével bizonyítottan.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A Junior Fullstack API fejlesztő képzés zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres elvégzése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban BIZONYÍTVÁNY szerezhető a rész-szakképesítéshez előírt feltételek teljesítése után.

A Junior Fullstack API fejlesztő szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

Ma a különféle alkalmazások a vállalatok között, de akár egy terméken belül is egyre inkább API-kon (alkalmazásprogramozási interfész, application programming interface) keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Nagy kereslet van azok szaktudására, akik nemcsak kliensoldalon képesek már létező API-kat használni, hanem backend oldalon is ki tudnak alakítani API végpontokat. Az ilyen megoldások terjedésével még nagyobb a jelentősége annak, hogy szabványos, jól megtervezett és jól használható és könnyen deployolható API szolgáltatások szülessenek. Kiemelkedő igény mutatkozik az olyan szakemberek iránt, akik képesek ilyen interfészek megtervezésére és megírására. Junior frontend fejlesztő szakképesítéssel vagy máshogyan megszerzett alapszintű frontend fejlesztési készségekkel már rendelkező informatikusok számára az Junior Fullstack API szakképesítés olyan továbbfejlődési és specializálódási lehetőséget teremt, amivel nagyobb eséllyel találnak maguknak magasabb presztízsű munkahelyet.

Megnevezése: Junior Fullstack API fejlesztő
Ágazat megnevezése: Informatika és távközlés ágazat
KEOR kód: 0613

Kérdésed van? Segítünk!

Csak előbb kattints ide.