Élelmiszer-eladó

Élelmiszer-eladó

Élelmiszer-eladó
Szakképesítés

> JELENTKEZÉSI LAP <

 

 

AKCIÓ! Ha az élelmiszer-eladó képzés mellett üzletvezető képzésre is jelentkezik, a két képzés díja együtt 160.000 forint helyett csak 140.000 forint!!

 

Az élelmiszer-eladó képzés célja:

Az Élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket. Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését.

Az élelmiszer-eladó tanfolyam bekapcsolódás feltételei:

  • alapfokú iskolai végzettség
  • egészségügyi alkalmasság

Élelmiszer-eladó képzés jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

Készségek, képességek:

  • Részt vesz a készletgazdálkodás ban, az optimális készletnagyság fenntartásában
  • Ismeri az áruforgalmazás során alkalmazott bizonylatokat és tartalmukat, a bizonylatolási eljárásokat.
  • Ismeri az árfeltüntetéshez és a címkézéshez szükséges hagyományos és a digitális eszközöket, (pl. vonalkód, QR kód a termékeken), az árucímke kötelező tartalmi elemeit, illetve a címkenyomtató használatát. Ismeri a nettó, a bruttó fogyasztói ár, valamint az egységár fogalmát, számítási módszereit.

Az élelmiszer-eladó képzés zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres elvégzése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban BIZONYÍTVÁNY szerezhető a szakképesítéshez előírt feltételek teljesítése után.

Az élelmiszer-eladó szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

A fokozatosan előre törő online és a diszkont jellegű értékesítési csatornákkal a hagyományos kereskedelmi szereplők csak a jól képzett munkaerővel, specializált választékkal vehetik fel a versenyt. Kiemelkedő szerephez jut az élelmiszerek megjelenítése, a vevő és az eladó közötti interakció, a kommunikáció, az áruismeret. Az élelmiszer-eladó szakképesítést megszerzőknek ismerniük kell a hagyományos és a modern készletgazdálkodás, áruforgalom alapjait a leghatékonyabb működés és a versenyképesség érdekében. A képzés különösen fontos az alacsony lélekszámú településeken működő vagy a 200 m2 -nél kisebb alapterületű élelmiszerkereskedések tulajdonosai, alkalmazottai, valamint minden élelmiszer jellegű üzlet nyitását tervező vállalkozó számára. Az optimalizált képzési idő lehetőséget ad a termelői boltot nyitó gazdáknak is, akik nem fő tevékenységként végzik a kereskedelmet.

Megnevezése: Élelmiszer-eladó
Ágazat megnevezése: Kereskedelem
KEOR kód: 0416

Kérdésed van? Segítünk!

Csak előbb kattints ide.