Drogerista

Drogerista

Drogerista
Szakképesítés

> JELENTKEZÉSI LAP <

 

 

AKCIÓ! Ha a drogerista képzés mellett üzletvezető képzésre is jelentkezik, a két képzés díja együtt 160.000 forint helyett csak 140.000 forint!!

 

A drogerista képzés célja:

A drogerista drogériaüzletekben és bemutatókon a vásárlói igényeknek megfelelően tájékoztatást nyújt a drogériákban kapható termékekről (kozmetikumokról, női higiéniás termékekről, gyógyhatású készítményekről, drogériákban kapható gyógyszerekről, étrendkiegészítő termékekről, ápoló-, mosó- és tisztítószerekről, állateledelekről), valamint azok összetevőiről, hatásairól és felhasználási lehetőségeiről, illetve ajánlja azokat. Nyomon követi az ezen a területen megvalósuló fejlesztéseket és trendeket. Feladata az egyes drogériai termékek jellemzőinek és használatának ismertetésén túl a vásárlók érdeklődésének felkeltése, valamint a termékek bemutatása. A drogerista elősegíti a vevő igényeihez igazodó vásárlást.

A drogerista tanfolyam bekapcsolódási feltételei:

  • Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmasság

A drogerista oktatásra jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A drogerista tanfolyam zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres kitöltése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban drogerista BIZONYÍTVÁNY szerezhető a drogerista szakképesítés előírt feltételeinek teljesítése és a drogerista vizsga után.

Készségek, képességek:

  • Ismerteti a női higiéniás termékek típusait és felhasználási lehetőségeit a vásárló korát és igényeit szem előtt tartva.
  • Felvilágosítást ad az állateledelek fajtáiról és a háziállat ápolási termékek felhasználási lehetőségeiről.
  • Képes terméket ajánlani a különböző élelmiszerallergiában szenvedő vásárlónak, illetve felvilágosítást ad neki az üzletben kapható termékek összetételéről, a bennük található allergénekről.
  • Ismeri a forgalmazott reform élelmiszerek és speciális táplálkozási igényeket kielégítő élelmiszerek (pl. bio élelmiszerek, tápszerek, sportitalok, vegetáriánus és vegán táplálkozást elősegítő élelmiszerek) jellemzőit, összetételét és javasolt felhasználási területeit.

A drogerista szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

A drogerista képes tanácsot adni a vásárlóknak a drogériákban kapható termékekről, és magabiztosan tud megfelelő terméket ajánlani. A motivált, elhivatott, jól felkészült drogeristák munkájukkal hozzájárulnak az értékesítés színvonalának emeléséhez. Ez előnyös a vásárlók, a munkáltatók és a munkavállalók részére, nem utolsó sorban pedig a társadalomra gyakorolt hatása is jelentős. A drogerista megszerzett tudásának köszönhetően hozzájárulhat ahhoz, hogy a vásárló a számára legmegfelelőbb terméket vásárolja meg a drogériák kínálatából. Megbízható áruismerete birtokában magabiztosabban ad megfelelő tanácsot a vásárlónak, amivel hosszú távon növeli a vásárló eladókba vetett bizalmát, és hozzájárul ahhoz, hogy a vásárlás pozitív élményt jelentsen a vásárló számára. A képzést elvégzők alkalmassá válnak drogériai termékeket forgalmazó vállalkozásoknál tanácsadásra, illetve értékesítésre, termékbemutatók végzésére, ezáltal a kereskedelemben működő drogériák versenyképességét növeli a drogerista alkalmazása.

Megnevezése: Drogerista
Ágazat megnevezése: Nagy- és kiskereskedelem
KEOR kód: 0416

Kérdésed van? Segítünk!

Csak előbb kattints ide.