Aranykalászos gazda

Aranykalászos gazda

Aranykalászos gazda
Szakképesítés

 

 JELENTKEZÉSI LAP 

 

Az aranykalászos gazda képzés célja:

A képzésben résztvevő sajátítsa el az aranykalászos gazda feladatainak végzéséhez szükséges elméleti ismereteket, gyakorlati kompetenciákat, melyek birtokában képessé válik feladatai önálló ellátására. A képzés során, biztosítson lehetőséget a résztvevők számára, a munkaerőpiaci szempontból releváns ismeretek, készségek, kompetenciák megszerzésére.

Az aranykalászos gazda tanfolyam bekapcsolódás feltételei:


  • alapfokú iskolai végzettség   
  • egészségügyi alkalmasság ( intézményünkben történik )

Aranykalászos gazda képzés jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

Az aranykalászos gazda képzés zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres elvégzése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban BIZONYÍTVÁNY szerezhető a rész-szakképesítéshez előírt feltételek teljesítése után.

Az aranykalászos gazda szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismeretekkel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkező szakember. A mezőgazdasági termelési feladatokat gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon végzi, ismeri az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjait. Képes a talaj-előkészítést, vetést, növényápolást, a talaj termőképességének fenntartásával kapcsolatos feladatokat ellátni, az élelmezési és a takarmányozási célra termesztett növényeket betakarítani, tárolni, tartósítani, állatjólléti és -higiéniai, tartástechnológiai feladatokat végrehajtani, állatot szaporítani, takarmányozni, zöldségtermesztési, gyümölcs- és szőlőtermesztési feladatokat ellátni, mezőgazdasági munkagépeket, építményt karbantartani, egyszerű javítást végezni, környezet-, tűz- és munkavédelmi előírásokat betartani és betartatni, kereskedelmi, vállalkozási, szervezési és ügyviteli tevékenységet végezni, önálló agrárgazdasági vállalkozást működtetni.

 

Megnevezése: Aranykalászos gazda
Ágazat megnevezése: Mezőgazdaság és erdészet ágazat
KEOR kód: - 4 0811 17 04 Gazda részszakma
Rész-szakmára felkészítő szakmai oktatás


 

 

Kérdésed van? Segítünk!

Csak előbb kattints ide.