Digitális impulzus üzemű röntgen továbbképzés

Digitális impulzus üzemű röntgen továbbképzés

Nyilvántartásba vételi szám: B/2020/000617
Digitális impulzus üzemű röntgen továbbképzés
Anyagvizsgáló képzés

A képzés célja:

A roncsolásmentes anyagvizsgálatok során a mélységi hibakeresés során egyik nélkülözhetetlen vizsgálati módszer a radiográfiai anyagvizsgálat. A technológia egyéb területeihez hasonlóan a roncsolásmentes radiográfiai anyagvizsgálatoknál is folyamatos fejlesztés, fejlődés valósul meg. A legmodernebb eljárások között is kiemelkedő helyen szerepelnek a digitális, impulzus üzemű röntgen készülékkekkel végrehajtható anyagvizsgálati rendszerek. A digitális képalkotás és a röntgenkészülék impulzus üzemű működése lehetővé teszi a hagyományos módszerekkel egyáltalán nem, vagy csak nagy nehézségek árán megvalósítható vizsgálatok egyszerű, gyors, biztonságos és nem utolsó sorban költséghatékony végrehajtását.
A kompakt, könnyen hordozható, akár egyetlen bőröndben elhelyezkedő készülékekkel a vizsgálatot a helyszínen, jó minőségben egyetlen gombnyomással lehet megvalósítani. Az előre beállított impulzusszám sugárzása után a gép további sugárveszélyt nem jelent, miközben a megjelenítő eszközön az elkészült röntgenfelvétel azonnal megtekinthető, értékelhető és nem megfelelő beállítások esetén akár azonnal megismételhető.
Az elkészült felvételen igény esetén automatikus korrekciók is végrehajthatók (pl.: detection, revelation, sharpening, stb.) a hibák könnyebb észlelhetőségének és felismerhetőségének érdekében.
A képzés során a résztvevők megismerkednek az impulzus üzemű röntgenkészülékek jellemzőivel, képességeivel és biztonságos használatával. A digitális képalkotás és az elkészült röntgenfelvétel megjelenítésére és javítására szolgáló szoftver megismerésével átfogó képet kapnak a résztvevők ezen rendszerek előnyeiről, egyszerűségéről, gyorsaságáról és hatékonyságáról. A digitálisan készült röntgenképek azonnal megjelenítésén túl ezek elektronikus úton menthetők, tárolhatók és szükség esetén továbbíthatók a megrendelők felé jelentősen felgyorsítva ezzel a kiértékelést és dokumentálást.

A képzés során megszerezhető ismeretek:

  • Röntgen fizika alapismeretek frissítése
  • Fogalommeghatározások
  • Terminológia
  • Hagyományos és impulzus üzemű röntgenkészülékek összehasonlítása
  • Hagyományos és digitális képalkotás összehasonlítása
  • Gyakorlati feladatok, vizsgálatok végrehajtása

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A tanfolyam helye:

HIDRA Felnőttképző Központ Kft.; 1108 Budapest, Harmat utca 208.

Közeli szálláshelyek:

Kattintson ide a részletek megtekintéséhez.


Elérhetőségek

Dénes Gáborné (Klári)

Anyagvizsgáló képzésszervező

anyagvizsgalo@hidrakepzes.hu
+36-20-353-2992
+36-1-426-0349

Lantos Nikoletta

Anyagvizsgáló képzésszervező

anyagvizsgalo@hidrakepzes.hu
+36-20-952-5819
+36-1-426-0349
1108 Budapest, Harmat utca 208.